Siirry pääsisältöön

Xbox One




Microsoft julkaisi suuresti odotetun uuden "peli"konsolinsa tällä viikolla. En itse ole omistanut yhtään Xboxia itse, mutta ei minulla varsinaisesti mitään sitä vastaan ole ollut. Lähinnä olen toivonut, että Playstationille tulisi paremmat pelit.
Nyt kuitenkin tapahtui jotain odottamatonta. Tai en tiedä kuinka monelle, mutta itselle ainakin. Julkaistaessaan uutta konsoliaan, unohti Microsoft tuoda pelit mukaan esitykseen. Oli niille urheilu- ja autopeleille sinne loppuun jätetty pieni osuus. Ja olihan siellä se uusin Call of Duty. (Siitä lisää tuonnempana)


Kuinkas siinä sitten kävikään

Lähinnä esityksessä keskityttiin konsolin ominaisuuksiin toimia digiboxin jatkeena ja tarjota niille parempi käyttöliittymä. Sekä muuta jenkkiTV materiaalia, millä ei ole mitään välilä, jos et asu Amerikassa.
Ymmärrän täysin Microsoftin halun päästä koko kodin "yhdeksi ja ainoaksi" viihdekeskukseksi. Varsinkin jos se haluaa kilpailla esim. Apple TV:n kanssa. Sitähän se on jo tehnytkin lisäämällä Xboxin mahdollisuuksia toimia viihdekeskuksena.
Ymmärrän myös, että Microsoft haluaa jättää pelijulkistukset E3, joka on parin viikon päästä.
Silti esiteltäessä ensimmäistä kertaa laitetta, joka on identifioitunut pelikonsolina tuntuu oudolta sen keskittyminen aivan muuhun.
Puhumattakaan siitä mihin peleissä puhuttaessa keskityttiin.
Villeimpien huhjen mukaan tulisi konsolin olla koko ajan kiinni internetissä, se ei kuitenkaan toteutunut. Konsolin tulee vain 24 tunnin välein päästä nettiin. Se taas liittyy kiinteästi miten pelejä asennetaan. Kaikki pelit assennetaan kovalevylle, ja jokainen peli on yhteydessä pelaajaprofiiliin. Eli et voi lainata peliä kaverille. Tai voit, mutta käytetystäkin pelistä joutuu maksamaan, että sitä pääsee pelaamaan. Ja mitä olen lukenut niin se tulisi olemaan pelin myyntihinta kaupassa.
Tällä ei Microsoft ainkaan pelaajien pisteitä kerännyt.
Myös kinectin laittaminen pakolliseksi on aiheuttanut hampaiden kiristystä. Laite itsessään on hieno, ja sen teknologia on upea. En vain itse näe sitä pelikäytössä mitenkään tarpeelliseski. Enneminkin uudenlaisissa käyttöliittymissä. Valitettavasti suurin ongelma monelle on ollut, että kinect on aina päällä. Se "kuuntelee" koko ajan mitä huoneessa tapahtuu ja on aina valmiina reagoimaan jos sille puhuu. Eli lähinnä, jos konsolin haluaa käynnistää äänikomennolla. (Mitähän muuta se tekee?)


Ja vaikka esitys oli mitä oli, parasta on kuitenkin ollut internetin reaktio. Koska pelaajat ovat usein aktiivisia internetissä, niin ovat he myös tuoneet esille monet epäkohdat ja humoristiset puolet Microsoftin uudessa konsolissa.



new-x-box-one-vcr-meme
Ja tässä muutama otos itse esityksestä:

Ja ehkä kaikkein paras on aikaisemmin mainitsemani Call of Duty.
En ole sarjan fani, enkä ole pelannut yhtään osaa. Joten en ollut kiinnostunut sen uusimmastakaan versiosta. Tässä uusimassa versiossa kuitenkin on jotain ennenkuulumatonta.
Koira.
ja muutama kala, jotka väistää pelaajaa, mutta lähinnä koira.
Edelleen koska esitys oli selkeästi median edustajille, eikä pelaajille niin keskityttiin selvästi sellaisiin ihmisiin. Eli sotapelistä, jossa on tarkoitus ampua ja tappaa, näytetään koiraa.
No internet keksi myös tämän. Ja siitä se sitten lähti:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Apple Music vs Spotify

(c) Apple Tein joulukuussa päätöksen, jota en puoli vuotta aikaisemmin ollut kuvitellut tekeväni. Vaihdoin hetken mielijohteesta monta vuotta käyttämäni Spotify Premiumin, Apple Musicin tilaukseen. Olin kuuntelemassa musiikkia, kun päätin ostaa Taylor Swiftin uusimman levyn. Sitä kun ei Spotifysta voi kuunnella. Havahduin siinä kuunnellessani kuitenkin, kun äänenlaatu oli selkeästi parempi. Olin kesällä kokeillut sen 3kk kokeilujakson, mutta en silloin ollut kiinnittänyt asiaan huomiota. Siksi olinkin epäileväinen kuuloni suhteen, mutta varmuudeksi kuuntelin muita iTunesista ostamiani kappaleita, ja alkoi oikeasti tuntua siltä, että Spotify jätti striimatessa varsinkin ylätaajuuksia pois. Siinä keskellä yötä sitten peruin Spotifyn ja tilasin Apple Musicin. En tiedä miten placebo koko efekti on, kuulenko sen vain koska haluan kuulla sen. Uuteen palveluun hyppääminen oli toki aluksi vaikeaa, koska Spotifyssa minulla oli kaikki soittolistat ja varsinkin itselläni hyvin toimiva W

Yleisöä Palvelemassa: Harjoittelussa paikallislehdessä

O len nyt ollut helmikuun lopusta asti työkokeilussa paikallislehdessä. Olen toiminut täysipäiväisenä toimittajana, elin olen kirjoittanut juttuja, käynyt juttukeikoilla, ottanut valokuvia ja tutustunut tulevaisuuden ammattiini. Nyt kun harjoittelu lähenee loppuaan, on mielenkiintoista ottaa katse taaksepäin. Lopetan harjoittelun toukokuun lopussa, joten pari viikkoa kerkiän vielä tehdä töitä. Sen jälkeen siirryn kesälomalle odottamaan tietoa ensi syksyn opiskelupaikasta. Toivottavasti sellaisen jostain saan. ©  http://www.glamquotes.com/wp-content/uploads/2011/10/summer.jpg Kaiken kaikkiaan olen ollut todella tyytyväinen aikaani toimituksessa. Olen oikeasti päässyt kirjoittamaan ja tekemään sitä mitä pitääkin. Olen ennenkin ollut samassa paikassa harjoittelemassa koulun puolesta, mutta on aivan eri asia olla viikon keralla kuin useamman kuukauden. Olen selkeästi saanut jonkinlaisen rutiinin tekemisiin, ennen pienen uutisenkin kirjoittaminen vaati aikaa ja pohtimista, nyt s

Kansa

Mikä on se mystinen kansa, joka raivostuu, ihastuu ja hämmästyy? Mielenkiinnolla luen aina lehdistä ja internetin eri sivuistoilta miten tämä mystinen kokonaisuus ihmisiä tekee milloin mitäkin. Hämmentävää on kuitenkin se kuinka on tehty päätös, että voidaan sanoa kansan ajattelevan tietyllä tavalla. Periaatteessahan kansa tarkoittaa jokaista Suomen kansalaista. Otanta on aika suuri, jos jokainen kansalainen haastateltaisiin, että saataisiin "kansan mielipide." Hauskinta asiasta tekeekin, että usein ravostunut kansa on muutama mummo, jotka ovat tuohtuneet uusimmasta direktiivistä rajoittaa bingojen aukioloaikoja. Tai keski-ikäiset vanhemmat kun Hoplop kieltää lapsen jättämisen leikkipaikkaan ilman valvojaa. Milloin kansasta tuli niin merkittävä tekijä, että muutaman ihmisen mielipiteestä voidaan tehdä universaali mielipide jokaisen meidän suuhumme? Se nimittäin ihan oikeasti ärsyttää minua kun suuhuni laitetaan sanoja, joita en todellakaan ajattele. Minä en voi lehtien ots